Bramboračka

5. února 2011 v 15:00 |  recepty
Použité suroviny:
1/2 kg brambor, 1 cibule, 1 mrkev a petržel, kousek celeru, 3 stroužky česneku, hrst hub (i sušených), 1 vejce, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, kostka masoxu, polévkové koření 
Postup:
Brambory i zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, přidáme cibuli rozkrájenou na půl, masox, houby, majoránku, kmín, zalijeme přiměřeným množstvím vody a vaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme z mouky a másla světlou jíšku a tu zavaříme do polévky. Z hrnce vytáhneme obě půlky cibule, polévku dochutíme polévkovým kořením. Nakonec vmícháme do polévky rozšlehané vejce a na zjemnění špetku másla.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama